Ada Apa dengan Gue?


 

 

Image

Green Tea with Honey. Feet up and unwind….

Kepala berdenyut.

Letih.

Minggu yang disangkakan boleh lepak, jatuh bedebuk dengan pelbagai ‘tugas-tugas khas’.

1.Harus key-in LINUS  2. Harus melatih budak untuk English festival 3. Harus menyiapkan filing dan kerja Setiausaha Latihan Dalam Perkhidmatan Sekolah (ala-ala KSN la kata) 4. Harus buat kertas soalan untuk peperiksaan pertengahan tahun.

Nah kau, rasakaannn!!!

Balik taklimat ‘penyelarasan SU LDP’,another fancy word for ‘more filing work’..duduk terkelepek.

Tengok jam. 5.30ptg. Mula monolog dalaman:

Wei, dah pukui 5 lebih.

Alamak letih la…

Tu la memang letih. Tapi apa kata kita hampar ja dulu exercise mat tu..

Hmm okla boleh baring tgk TV.

(Hampar)

Apa kata kalau buat plank sat? Alang-alang..

(Plank) Hmmmpphh .

Dah. Apa kata kita circuit training sat?

Satu round ja na! Letih woi.

Ok.

(15 minutes)

50 lompatan tali?

Ya Rabb. (Lompat…) alang-alang 100 lah.

(Lompat) ..try 200 (Lompat).. Adeehhh.

Hei, kata nak break personal record?!

Okla (sebek) (Lompatlompatlompatlompat)

Tahniah!! 400 jumps!!

Sakit tulang keting aku woiiii…

But so worth it kan, hehe…

Yes, so very worth it. Thank you for tricking me, heart.

Your welcome, brain.

Kepala berdenyut. Kaki lenguh. Badan letih. Minum teh hijau dengan madu sambil lepak. Belasah 2 gulung roti jala. I guess i love food too much to be skinny.

Ganjaran untuk hari yang produktif. Walaupun saya bukan coffee lover seperti sahabat saya di m.r.s.f.a.r.i.z.a.l, tetapi saya sokong any kinds of halal  and healthy beverages.

This blog is also in support of her coffee giveaway. Ada Apa Dengan Cinta mu dengan ngopi, dong?🙂

 

2 thoughts on “Ada Apa dengan Gue?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: