#3- Dialogue SMS Fiksyen*


Januari

prettydoll: Wei, guess what?  princecharming kata nak masuk meminang! Arggg!! Sungguh rasa teruja wei!!

averagejane: Tahniah wei! Finally! Hampa dua memang cocok bersama. Guess I’m losing you to a guy..uhuks.

prettydoll : Jangan bersedih wei, nanti akan tiba jugak masanya hang bertemu jodoh..

averagejane: ?. maksud aku, nanti lepas kawin nanti aku tak akan dengar dari hang sekerap dulu la…mungkin 2 3 tahun selepas itu baru la aku dengar khabar berita..

prettydoll: mana ada..okla wei, aku gtg nanti aku update hang mengenai news itu.

Mac

averagejane: wei, kenapa aku baru tahu yang hang bertunang semalam melalui Facebook? Tu pun ada gambag orang lain upload?

prettydoll: sorry wei, majlis kecil-kecilan saja…antara keluarga terdekat saja pun.

averagejane: fine. whatever. tahniah btw.

Mei

averagejane : Assalamualaikum, i got your card. Cantik. terima kasih kerana menjemput🙂. I’m sorry for not being understanding about your situation. Semoga korang bahagia..Insyallah if tak ada aral, aku datang.

 prettydoll:<no reply>

Ogos

prettydoll: Sorry, tak sempat nak jawab SMS, terlalu sibuk dengan kenduri dan lain-lain. Terima kasih kerana datang hari itu. Ok, gtg, bye.

averagejane : It’s ok.

prettydoll:  <no reply>

Disember

averagejane:  Assalamualaikum, wei, lama tak dengar brita. Buat apa sekarang? Saja tanya khabar dah lama tak ketemuan. Rindu pulak rasanya.

prettydoll:  <no reply>

Januari tahun baru

prettydoll: Assalamualaikum. Wei sorry tak reply sms haritu. Hang buat apa lani? Aku sangat bored suami aku outstation. Nak ajak hang lepak-lepak dah princecharming yang tersayang tiada di pangkuanku. So amacam?

averagejane: SORRY WRONG NUMBER. I SPEAK NO MALAY.

*tercetus idea dari novel Cecilia Ahern ; Where Rainbows End

255perkataan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: