#12 – Pukul berapa Datuk Harimau…


” Bullet your whole day.”

setiap pagi saya fikir apa kisah hari ini..

** Bangun pagi – mimpi pelik betul.

** Mamai-mamai gosok gigi basuh muka.

** Sarapan pagi dengan teh hijau, pisang dan apel..kemudian tup-tup Mama kata ada nasi lemak ..diet kemana apa ke mana. Habis jugak satu bungkus huhu.

** Sambung spring-cleaning bilik tidur. 2nd day; kemas meja solek dan vakum bilik. Notice terlalu banyak buku  cerita zaman-zaman remaja dan terasa nak buat carbootsale jual semua. Tapi sayang…dilema pagi hari.

**Kenduri jiran harus dihadiri. Bersiap dan memandu kereta ke arah majlis yang 1 minit jalan kaki kerana lepas tu nak pi tempat lain. Jumpa kawan sekolah dan juga jiran lama di sana.

** Misi menghantar baju untuk ditempah ke tukang jahit di Pekan Rabu. Sembang lama jugak dengan dia sebab dari dulu hantar kat dia , macam geng dah. Berbual pasal gerhana bulan semalam. “Berbual lama takpa, asai ada ilmu dapat..”. Hear, hear, che’det. Tetapi ukuran dari Che Det agak mematahkan semangat. Cisss.

** Tesco Stargate dekat exit Lebuhraya Alor Star Selatan tak pergi lagi. Jadi adalah “kewajipan” saya dan mak saya menjengah ke sana. Kami pulang dengan keberatan lebih dan keringanan poket. Hehe.

** Balik “makan cara orang miskin” enquote Mama. Ratah buah laici dan epal, saya makan krim cendawan dengan roti wholegrain. Tambah meatballs untuk the ommph factor.

** Melepak di ruang tamu sama ada tengok tv, online atau blogging.  Menyunting blog untuk kelihatan “segar” dan terkini. ( Managing a blog appearence is not as easy as it looks). Tambah dua badge baru..yay! Berfikir sempatkah dan laratkah nak blog pasal pengalaman gerhana bulan semalam.

** (Mungkinkah dapat bertahan untuk menonton Cave of The Golden Rose? Wallahuaqlam)

**Sleep.

<Check out my ” I was there!” Lunar Eclipse Badge on the right hand bar.:) Coming soon, but not sooner, okay.>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: