Cinta MukaBuku


geek@heart

“…u’ve totally change my perception towards budak2 kelas amal n bakti. Used to think tht u gurls r total geeks/ulat buku yg keja study n tak hirau menda lain...hehehe. My bad :-) “… 

Saya quote seorang sahabat sesekolah saya yang kini juga sepupu jauh, mengomen mengenai status FB saya mengenai secret admirer zaman remaja.

Okay, saya memang dari dulu makan buku tidur buku kaki buku muka buku. Itu tak boleh dinafikan.

Sedang saya menulis ini pun, separuh diri saya seperti sudah berada di atas katil sambil membaca buku yang dibeli semalam di Big Bad Wolf Biggest Sale in the World.

saya di sarang Serigala Yang Sangat Jahat...

m

oh lalalalalala..sorga sorga 

FYI, troli biru tu saya beli khas untuk Sale-sale Buku seperti ini. Percayalah, ia akan membantu, banyak.

Adik saya yang pada mulanya kelihatan ralat dan skeptikal dengan pengusungan troli itu, akhirnya kalah dengan godaan buku-buku sekaligus membeli hampir 10 buku. Tariklah kami keliling dewan MAEPS itu di kerumuni orang yang berbondong- bondong merangkul kotak yang beratnya berbuku-buku.

Tidak lupa, kudos kepada trem yang disediakan nak usung kami semua dari parking ke dewan utama. Rasa macam kat taman tema pula. La la la la.

Ini Pesta Buku kedua saya setelah yang pertama di PWTC awal tahun ini, di mana merupakan ‘training ground’ bagi saya freshie di dunia ‘pemborongan’ buku ini. ” Bawak troli ni senang, Lisa, tak payah nak pegang-pegang..” kata kakak itu.

Walaupun trip itu sebenarnya untuk pembelian buku-buku Perpustakaan sekolah, tapi saya ambil ilmu dan manafaatnya.

Okay, okay saya sudah dengar panggilan godaan hebat buku-buku tersebut untuk dibaca.

(Sekejap chenta, daku datang….)

Jangan lupa hadiri dan habiskan duit di Big Bad Wolf Biggest Book Sale In The World di MAEPS Serdang sehingga 16 Oktober.

(Yer, yer, saya datang ni.)

Ta.

9 thoughts on “Cinta MukaBuku

  1. We bought almoat 40pcs books..hopefully we manage to study all include bought last year..huhu
    suami saya ajak pegi lagi..*he dont mind treat me buying books,klu handbag jgn harap!

  2. suami saya pon sama.next week dia nak pi and i suruh borong all the shopaholics collections but in real life dia kata plis dont be a shopaholic. guess its to late! heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: