R&R @ Ramadhan


Is it possible that I cannot write good blogs anymore?

Or is it I am too busy to actually sit down and write the ideas as it comes along?

These are the ideas that crossed my mind lately:

1. Bagaimana Syarikat yang menyediakan perkhidmatan/ menjual barangan patut beroperasi untuk menjadikan pelanggan ‘setia-jenama’ / brand loyal ? – dari sudut seorang pelanggan yang taktahu sekelumit padipun pasal bisnes tapi rajin isi borang cadangan di kaunter-kaunter perkhidmatan. (dan juga dari pelanggan yang bila setia, dia rekemen kat orang-rang lain juga)

2. You cannot have your cake, and eat it too. Dalam sukuan hidup ini, sedar yang kesemua kita nak di dunia ni tak boleh kita dapat serentak. Ada jugak kita tak dapat. Ada juga yang apabila kita dapat, kita sentiasa membanding-bandingkan yang terdahulu dengan yang sekarang. – lumrah alam. Apabila kita teliti dengan elok-elok, diri ini lebih baik dari sebahagian orang yang lain. Alhamdulillah.

3. Hidup penuh dengan ‘what if?’s. ALLAH jadikan manusia dengan hati yang berbolak balik. My greatest peeves is my memories. My greatest peeves also makes great blog stories, tho nowadays i’m too lazy to write about anything because lama gila nak upload gambar Ya ALLAH!

4. Alangkah sunyinya hidup apabila G11 saya ‘direhatkan’. I miss him, really. Rasa nak panggil dia Qauthar. Just joking.

5. Kenapa apabila memandu di lebuhraya sambil mendengar  lagu-lagu di radio, saya bernostalgia dan driving macam diprogram, sedar-sedar dah sampai? Life’s greatest mystery.

6. Kenapa bila kerja perlu ada perkara-perkara tak penting ganggu dan tidak melaksanakan core business iaitu mengajar? So ada apa dengan filing as long as objektif pembelajaran tercapai???

6. Khalil Amsyar b. Anwar Fahmi. Abang saya dah besar panjang dan jadi ‘bapa’. Dan saya “Mak Ngah!’. (Idea Auntie Lisa lempar ke luar tingkap, sbb bila tgk muka ni Mak Ngah pun Mak Ngah la…:)

::alo hensemboy mu mu mu mu::

Sampai kita berjumpa lagi, saya tujukan artwork hasil orang lain, yang freegift saya edit untuk anda semua🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: